Sauber heeft het op zeker gespeeld tijdens de openingsdag in Melbourne, waar het wisselvallige weer voor verraderlijke omstandigheden zorgde.

Felipe Nasr en Marcus Ericsson, de coureurs van het Zwitserse team, stuurden hun Sauber C35-bolides alleen in de eerste vrije training de baan op. In de tweede training bleven ze allebei binnen. In wat voor Nasr en Ericsson dus eigenlijk hun enige vrijdagsessie was, kwamen ze bij elkaar opgeteld tot dertien rondjes. Nasr liet daarbij de dertiende tijd noteren, Ericsson de vijftiende.

“Dit was niet de vrijdag waar we vooraf op hadden ingezet”, erkent Nasr. “We hebben in VT1 wel nog wat dingen aan de auto kunnen checken, maar het is nu belangrijk om zaterdag zoveel mogelijk te doen en meer kilometers te maken”, weet hij.

Nasr hoopt dat het weer dan beter is, want dat zorgde er dus voor dat Sauber op vrijdag weinig reed, vertelt Ericsson. “We hebben besloten in VT2 aan de kant te blijven omdat het regende en er een sterke wind stond.” De start was zo niet ideaal, erkent de Zweed: “Maar ja, over het weer hebben we verder geen controle.”

Net als Nasr is Ericsson er blij mee dat Sauber desondanks in ieder geval nog wel wat heeft kunnen rijden. “We hebben kunnen vaststellen dat de auto prima werkt.” Dat is goed nieuws, want Sauber was het enige team dat haar nieuwe auto pas tijdens de tweede testweek introduceerde en in zekere zin dus achterloopt op de rest.