De tweede testweek is inmiddels in volle gang, met dag één achter de rug. Felipe Massa mocht zich de snelste man noemen, maar ook Daniel Ricciardo was tevreden. Bij Mercedes ging het niet om rondetijden, terwijl McLaren weer een motorprobleem had en Pascal Wehrlein zijn eerste meters maakte.

Een volledig verslag van de testdag lees je hier.

Felipe Massa, Williams. P1, 1:19.726, 168 ronden.
“We hebben vandaag een stuk meer kunnen doen, zoals achterhalen dat de auto betrouwbaar is, wat uiteraard belangrijk is. Dat we hiervoor testdagen verloren hebben, is uiteraard niet fijn, maar we hebben vandaag een goede impressie van de FW40 gekregen en nog drie dagen voor de boeg. Het is belangrijk dat die zonder problemen verlopen. We hebben namelijk meer dagen zoals vandaag nodig.”

Daniel Ricciardo, Red Bull. P2, 1:19.900, 89 ronden.
“We hebben ons vandaag wat meer op performance gericht. In de ochtend deden we het goed op de softs, met een aantal lekkere runs. Ik reed mijn snelste tijd daarna weliswaar op de ultrazachte banden, al was ik niet zo heel veel sneller dan op de softs. Daar hebben we denk ik wel wat van opgestoken. Ik ben ook blij met hoe het daarna in de middag ging, toen we langere runs deden. De auto lijkt meer tot leven te komen. Er valt, net als bij iedereen, nog meer uit te halen. Geen twee seconden ofzo, maar wel meer. Het gaat de goede kant op. Dit was mijn derde testdag en ook mijn beste.”

Ricciardo’s derde testdag van 2017 was zijn beste tot op heden.

Lewis Hamilton, Mercedes. P4, 1:20.456, 49 ronden.
“Ik voelde me vanochtend niet geweldig en er waren wat problemen met de auto, zoals schade aan de vloer en iets met de bandentemperatuur. Ik ben daarom eerder gestopt, zodat de auto gerepareerd kon worden voor de middagsessie met Valtteri.”

Valtteri Bottas, Mercedes. P5, 1:20.924, 86 ronden.
“Het ging vandaag niet om tijden. Als dat wel zo was geweest, hadden we vast ook in de 1:19 gereden, maar we hebben vooral long runs gedaan, wat nieuwe onderdelen getest en aan de set-up gewerkt. De auto voelde goed aan en ik heb zelfs nog wat inhaalacties uitgevoerd, wat op deze baan niet makkelijk is met de bredere bolides.”

Daniil Kvyat, Toro Rosso. P9, 1:21.743, 83 ronden.
“Het was fijn eindelijk een dag te hebben met een flink aantal ronden op de teller. Na vorige week veel tijd te hebben verloren, hebben we vandaag veel nuttig werk gedaan en waardevolle informatie verzameld.”

Na weer een motorprobleem kwam Vandoorne toch nog tot tachtig ronden.

Stoffel Vandoorne, McLaren. P10, 1:22.537, 80 ronden.
“Dit was een dag waar we gemengde gevoelens aan over hebben gehouden. Dat we weer met een motorprobleem te maken kregen, was voor iedereen frustrerend, maar het team heeft het goed opgelost en in de middag konden we de baan weer op. Testtijd verliezen is uiteraard niet ideaal, maar we hebben gelukkig alsnog een groot deel van ons programma kunnen afwerken en meer over de auto geleerd, omdat we nog flink wat rondjes konden rijden.”

Pascal Wehrlein, Sauber. P11, 1:23.336, 47 ronden.
“Ik ben in de eerste plaats blij dat ik na mijn rugblessure nu weer bij het team zit. De eerste indruk van de auto was goed. Het ging er in de ochtend vooral om overal aan te wennen. Ik kan niet wachten morgen weer te rijden.”