Valtteri Bottas was niet voor het eerst het snelst, terwijl ook Felipe Massa rap was. Max Verstappen had motorproblemen, maar genoeg positiefs te vertellen, terwijl Fernando Alonso niet gelukkig is. Een selectie van de reacties na de zesde testdag in Barcelona.

Een volledig verslag van de testdag lees je hier.

Max Verstappen, Red Bull. P4, 1:20.432, 102 ronden.
“Dit was geen slechte dag. We hadden wat problemen die ons tijd hebben gekost, maar in de middag hebben we bijna een complete raceafstand gereden. Zo’n racesimulatie is best saai als je in je eentje rondrijdt, maar alles voelde goed aan. Ik ben er ook zeker van dat we de problemen kunnen oplossen.”
(Klik hier voor een uitgebreidere reactie van Verstappen.)

Valtteri Bottas, Mercedes. P1, 1:19.310, 70 ronden.
“Een goede testdag voor me, wederom. Alles wat in de planning stond, hebben we gedaan. Het ging vooral om kortere runs, het testen van wat nieuwe onderdelen en de aerodynamica. We hebben vandaag ook het één en ander aan de auto veranderd en ik moet zeggen dat ik me daarna veel beter voelde achter het stuur.”

Bottas was de snelste man op de baan.

Lewis Hamilton, Mercedes. P6, 1:20.702, 79 ronden.
“Een vrij goede dag, zonder problemen. Er valt natuurlijk nog veel te doen, maar voor ons als team was het weer een productieve werkdag.”

Felipe Massa, Williams. P2, 1:19.420, 63 ronden.
“Dat was een goede ochtend voor me. We hebben al onze klusjes afgevinkt en ik kreeg, net als dinsdag, een goed gevoel van de auto. Hopelijk is dit pas het begin voor ons, qua goede dagen, en kunnen we de rest van de test op deze manier afsluiten.”

Lance Stroll, Williams. P5, 1:20.579, 59 ronden.
“Ik ben blij met hoe het vanmiddag ging. We hebben als team veel kilometers gemaakt. Ik ben ook gewoon happy dat ik flink wat heb kunnen rijden en we veel konden uitproberen met de auto.”

Renaults R.S.17 heeft zeker belofte volgens Hülkenberg.

Nico Hülkenberg, Renault. P7, 1:21.213, 61 ronden.
“We hebben vergeleken met woensdag wat goede dingen aan de auto veranderd. Ik had een productieve ochtend en heb het gevoel dat de auto zeker belofte heeft. Hij wordt ook beter met elke run die we doen.”

Carlos Sainz, Toro Rosso. P9, 1:21.887, 96 ronden.
“Vergeleken met vorige week, was dit een veel betere dag. We hebben de betrouwbaarheid overduidelijk verbeterd. Ons testprogramma is erg vol, want we hebben veel verloren tijd in te halen. Ik ben blij dat ik vandaag veel rondjes heb kunnen rijden, want daar draait het om tijdens de tests.”

Fernando Alonso, McLaren. P12, 1:23.041, 46 ronden.
“Ik heb er nog altijd vertrouwen in dat we dit jaar competitief zullen zijn, ik weet alleen niet wanneer. Het chassis voelt goed aan. Het grote probleem is dat de betrouwbaarheid van de motor niet goed is en deze vermogen mist. We komen dertig kilometer per uur te kort op de rechte stukken. We moeten ons dus echt verbeteren. De huidige situatie is namelijk verre van ideaal. We zijn echter een groot team en moeten goed samenwerken en hard aan de slag om hier gepast op te reageren.”

McLaren had weer geen beste toch, tot onvrede van Alonso.

Marcus Ericsson, Sauber. P13, 1:23.384, 46 ronden.
“Dit was weer een drukke dag. Mijn teamgenoot Pascal Wehrlein en ik hebben allebei veel gereden en aan de set-up gewerkt. Sommige dingen werkten, andere dingen niet. Zo gaat dat als je test.”