*

Red Bull blijft klachten houden over Pirelli-banden

Daan de Geus

Daan de Geus

22 april 2013 14:50

Red Bull blijft klachten houden over Pirelli-banden
Racepictures

Ondanks twee zeges in vier races tijd en de koppositie in de beide kampioenschappen is het team van Red Bull toch nog niet tevreden met de Pirelli-banden en blijft het zich sterk maken voor veranderingen.

Dat geeft teambaas Christian Horner althans aan in gesprek met Autosport. “Ik vind dat de banden nog steeds te fragiel zijn”, antwoordt Horner op de vraag van de Britse publicatie over hoe hij nu tegen de Pirelli’s aankijkt.

“Vier keer in één race stoppen om nieuwe banden te halen, vind ik te extreem”, zegt Horner, verwijzend naar de race van gisteren, waarin acht van de 22 coureurs – al kwam dat in een paar gevallen ook door pech – vier keer of vaker naar de pits moesten.

Dat zijn eigen coureurs aan drie stops genoeg hadden, was volgens Horner te danken aan de samenloop van omstandigheden: “Deze banden zijn complex en wij hadden alles goed voor elkaar aangezien onze strategieën voor de kwalificatie en de race goed uitpakten.”

“Als je de banden optimaal aan de praat weet te krijgen, verkeer je in een dominante positie. Het blijft ondanks dat echter zo dat het window waarin de banden goed presteren veel te klein is, en voor je het weet moet je dan vier of vijf keer naar de pits.”

“De huidige situatie zint me dan ook niet en ik vind dat het allemaal wel wat minder mag”, aldus Horner, die verder aangeeft dat hij denkt dat Red Bull niet het enige team is met problemen: “Er zijn volgens mij teams die nog meer problemen hebben met de Pirelli’s dan wij.”

Lees meer over

Horner Pirelli Red Bull