Red Bull-junior Jüri Vips zal in Turkije aanwezig zijn als reservecoureur voor Red Bull en Alpha Tauri. De 20-jarige Est heeft zijn superlicentie behaald en vervangt Sébastien Buemi en Sergio Sette Camara als reservecoureur, nu die twee coureurs andere verplichtingen hebben. 

Vips heeft driehonderd kilometer in een Formule 1-auto gereden en heeft daarmee zijn superlicentie behaald, zo heeft Red Bull bekendgemaakt. Deze superlicentie is nodig om in de Formule 1 te mogen rijden. De Est is voor dit weekend in Turkije aangewezen als reservecoureur voor Red Bull en Alpha Tauri omdat de andere reservecoureurs, Sébastien Buemi en Sergio Sette Camara, andere verplichtingen hebben. Buemi komt in Bahrein in actie tijdens het World Endurance Championship, waar hij in de LMP1-klasse rijdt met Toyota.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Vips kent een enerverend seizoen. De Red Bull-junior was normaliter actief geweest in het Japanse Super Formula met Team Mugen, maar door de coronacrisis werd het onmogelijk voor de Est om naar Japan af te reizen en mee te doen in die klasse. Op 21 augustus kreeg hij te horen dat hij Sean Gelael in de Formule 2 zou vervangen bij DAMS nadat Gelael een rugwervel had gebroken bij de race in Barcelona. Op Mugello pakte hij zijn eerste punten door als zevende over de finish te komen in de feature race. De sprintrace op datzelfde Italiaanse circuit verliep echter nog beter: Vips werd daar de eerste Est ooit die een podium pakte in de Formule 2 door de derde plaats te pakken.

Foto: Motorsport Images