Ondanks een relatief comfortabele overwinning van Sebastian Vettel en Red Bull in Bahrein, gelooft het team niet dat het nu weer terug is aan de top.

 

In Bahrein stond pas in de vierde race voor het eerst dit jaar een Red Bull-coureur op de hoogste trede van het podium. Dat staat in schril contrast met de dominantie van vorig jaar, toen Sebastian Vettel drie van de eerste vier races won. Die dominantie is volgens Red Bull-teambaas Christian Horner nog altijd ver te zoeken.

 

“Het is dit seizoen belangrijker dan ooit om constant te presteren. Het zal voor meerdere teams een jaar van pieken en dalen gaan worden. Met zoveel sterke teams aan kop is het zaak om het onderste uit de kan te halen, zowel in de races die kan winnen, als in de races die je niet kan winnen”, aldus Horner.

 

De Engelse teambaas is zelfs verrast dat het met zijn team beide kampioenschappen leidt. “Dat laat alleen maar zien wat je kan bereiken als je constant presteert. We zijn tot nu toe niet dominant geweest en toch staan we bovenaan. Mark Webber heeft vier vierde plaatsen behaald, Sebastian Vettel een eerste, een tweede, een vijfde en een elfde plaats. Met nog zestien races te gaan, zullen we vooraan nog heel veel wisselingen gaan zien”, voorspelt hij.

 

Red Bull gaat de data van de eerste vier races en de gezamenlijke test in Mugello gebruiken, om te proberen het team terug te brengen op niveau waarop het vorig jaar opereerde.