In tegenstelling tot eerdere berichten zal Renault geen demonstratie geven tijdens Bavaria City Racing. De Formule 1-bezetting bestaat nu uit Ferrari en Mercedes GP.

Renault was het eerste team dat door de organisatie van Bavaria City Racing bevestigd werd. Organisator Herman Vaanholt had een overeenkomst gesloten en dacht dat daarmee alles in kannen en kruiken was. Tot de renstal in een later stadium met een extra financiële eis op tafel kwam.

 

“Ondenkbaar natuurlijk”, legt Vaanholt uit aan Formule1.nl. “We hadden al een akkoord gesloten en dan kun je niet opeens met nieuwe eisen komen. We hebben besloten ons aan de gemaakte afspraken te houden, maar Renault wilde meer. En dus kwamen we er niet langer uit.”

 

Hoewel het een mooi affiche gemaakt had, heeft Vaanholt er vrede mee dat er dit jaar twee Formule 1-teams komen. “In principe heeft twee Formule 1-teams ook onze voorkeur. Daarmee houdt je het publiek ook meer op de been dan dat het meer van hetzelfde wordt. Daarnaast hebben we met Ferrari en Mercedes GP bovendien twee topteams. Ik denk dat we alles in huis hebben om op 21 augustus er weer een mooi feestje van te maken.”