Renault verwacht rond het raceweekend in Abu Dhabi een aankondiging te doen over de al maanden voortslepende overname van Lotus. Wat Renault gaat doen, staat nog altijd niet helemaal vast.

Dat zegt Cyril Abiteboul, managing director van Renault F1, in gesprek met Motorsport.com. “Dat er geen vaste datum staat, komt simpelweg omdat er verschillende processen lopen. Eén daarvan is de overname van Lotus, wat door de situatie waar dat team in zit een complex juridisch en financieel proces is. Parallel daaraan beraadt Renault zich nog altijd op haar rol in de sport in het algemeen.”

“Op een bepaald punt zullen die processen naar verwachting samenkomen. Dan kunnen er beslissingen worden gemaakt en volgen er waarschijnlijk ook aangekondigingen”, vervolgt Abiteboul enigszins voorzichtig, waarbij hij dus wat omslachtig aangeeft dat dit zoals het er nu voor staat rond het raceweekend in Abu Dhabi zal gebeuren. “We kunnen nu nog niet zeggen of dat ervoor, tijdens of erna zal zijn, maar dat is waar we op mikken.”

Net als eerder deze week herhaalt Abiteboul dat Renault-ceo Carlos Ghosn degene is die de knoop door moet hakken. “Onze Formule 1-plannen moeten aansluiten bij de bredere strategie van Renault als merk en zijn plannen daarvoor. Het gaat erom hoe Ghosn de komende vijf tot tien jaar ziet – ook met betrekking tot de Renault-Nissan alliantie en autoindustrie in het algemeen – en hoe de Formule 1 daar in past. Hij moet daar over beslissen, maar wij moeten hem eerst van zoveel mogelijk informatie voorzien.” Renaults beslissing zal vermoedelijk ook invloed hebben op de motorsituatie van Red Bull.

Foto: Abiteboul (rechts) met Federico Gastaldi, de adjunct-teambaas van Lotus.