Geen van beide Renaults wist vandaag door te dringen tot de finale van de kwalificatie. Vitaly Petrov start morgen als twaalfde en Nick Heidfeld als veertiende.

“We hadden moeite de banden op te warmen omdat het weer zo veranderlijk is”, verklaart Petrov. “Ik had bovendien veel last van onderstuur. Daarnaast hebben we dit hele weekend al problemen met tractie.”

De Rus maant zijn team om de auto snel te verbeteren. “Sauber komt steeds competitiever voor de dag”, zegt Petrov. “We moeten dus achterhalen waar onze problemen vandaan komen en ze zo snel mogelijk oplossen. Want wat we tot nu toe hebben gedaan, is niet genoeg. We hebben meer ambities dan waar we nu staan.”

Dat beaamt Heidfeld. “Dit is wederom niet het resultaat waarop we hadden gehoopt”, zegt de Duitser. “Een veertiende plaats is niet waar we aan denken wanneer we aan de kwalificatie beginnen. Maar misschien is het wel een indicatie van ons huidige niveau.”

“We hebben moeite om meer uit de auto te halen”, vervolgt Heidfeld. “Toch gaan we morgen op pad in de hoop te kunnen strijden om hogere posities. Het is zeker mogelijk om plekken te winnen tijdens de race. Daarvoor hebben we een goede start en de juiste strategie nodig.”