Renault brengt volgende week een groot aantal updates mee naar Duitsland en hoopt er zodoende op dat de R31 competitief zal zijn op de Nürburgring.

Thuisrijder Nick Heidfeld kijkt uit naar een bijzonder weerzien met ‘de Ring’: “Want dit is waar ik vroeger heb gekart, met een slee in de sneeuw heb gespeeld en heb leren motorrijden”, vertelt hij. “Ik heb hier daarnaast mijn eerste en enige poleposition in de Formule 1 geboekt en veel gewonnen in de opstapklassen, dus ik heb genoeg herinneringen aan deze baan.”

Voor herinneringen koop je echter niets, weet Heidfeld. De Duitser rekent er daarom op dat de doorontwikkelingen aan de R31 hem – na een paar lastige raceweekends – weer vooruit zullen helpen: “We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen in Valencia en Silverstone. We konden op die circuits dus niets anders doen dan geduldig zijn, maar het is nu tijd voor ons om een sprong vooruit te maken.”

“We moeten ons weer bij de topteams scharen, want dat is waar we thuishoren”, vervolgt Heidfeld. “Mijn doel voor volgend weekend is dan ook om, zoals altijd, het meeste eruit te halen. Dit betekent een kwalificatie in de toptien en aansluitend een resultaat in de race waarmee we onze positie in het WK kunnen verbeteren.”

Heidfelds teamgenoot Vitaly Petrov heeft ook hoge verwachtingen voor de Duitse Grand Prix. “We hebben hard gewerkt sinds de race in Silverstone en ik ben er zeker van dat we er daardoor beter voor zullen staan als we straks in Duitsland zijn.”

“De laatste paar races is het niet naar wens gegaan, dus we moeten het tij nu zien te keren. Het is daarom belangrijk dat we een foutloos weekend doormaken en ons in de toptien kwalificeren zodat we een goede uitgangspositie voor zondag kunnen verkrijgen.”