Gerard Lopez, teameigenaar van Renault, sluit niet uit dat zijn team dit jaar nog een race kan winnen: “Op bepaalde circuits zijn we er misschien toe in staat.”

Renault is het seizoen met twee derde plaatsen op rij goed begonnen, waardoor het volgens Lopez in ieder geval op koers ligt om één van haar twee doelstellingen voor 2011 te behalen: “Ons eerste doel was om regelmatig naar het podium te gaan, terwijl we ons daarnaast ook ten doel gesteld hebben een race te winnen”, spreekt hij tegenover La Gazzetta dello Sport.

Het eerste doel is volgens Lopez inmiddels behaald, dus nu is zijn team op zoek naar een zege: “Maar of dat gaat lukken, hangt ook van Red Bull af”, erkent Lopez.

“Dat team ligt op het moment nog erg ver voor, maar op bepaalde circuits – zoals Monaco of Hongarije – zijn we misschien in staat om te winnen.”

De teameigenaar geeft verder nog aan dat hij blij is dat het radicale ontwerp van de R31, waarvan de uitlaten in de sidepods weggewerkt zitten, zijn vruchten afwerpt. “We hebben vorig jaar ten tijde van de race in Monaco besloten dat we een innovatieve auto moesten bouwen, want dat is de enige manier om te stijgen in de rangorde. We zouden er niets aan hebben gehad als we een conventionele auto hadden gebouwd en daarna weer hadden moeten afkijken bij andere teams.”

Lopez besluit met de boodschap dat men bij Renault nog niet aan het nadenken is geslagen over wanneer de geblesseerde Robert Kubica kan terugkeren bij het team: “Zowel voor ons als voor Robert is het nu niet het juiste moment om daar aan te denken”, zegt hij.

“Robert moet zich gewoon volledig op zijn herstel concentreren, en wij zijn tevreden met Nick Heidfeld. Hij heeft weliswaar een hele andere persoonlijkheid dan Robert, maar maakt toch al helemaal deel uit van het team.”