Renault neemt nul punten mee terug uit India, nadat coureurs Vitaly Petrov en Bruno Senna op het Buddh International Circuit als elfde en twaalfde over de streep kwamen.

Petrov – die Senna dus voorbleef, ondanks dat deze voor hem op de grid stond – laat weten dat hij een uitgekiende strategie had om hem aan punten te helpen, maar dat deze zich uiteindelijk niet uitbetaalde.

Petrov begon de race namelijk op de harde band en dook – na een goede start – gelijk aan het begin van de race naar binnen om over te schakelen op de zachtere bandencompound: “Ik deed dat omdat ik zo min mogelijk op de harde banden wilde rijden en er snel vanaf wilde zijn”, legt hij het oorspronkelijke plan uit. “Tijdens mijn stop maakte ik echter een fout met de koppeling en daardoor verloor ik tijd.”

“Ons plannetje was daardoor een beetje in het water gevallen, aangezien ik achter de Force India’s en de Sauber van Serio Pérez terecht kwam. Deze jongens waren razendsnel op het rechte stuk, dus het was moeilijk om ze in te halen, al bleef ik desondanks de rest van de race mijn uiterste best doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Uiteindelijk lukte dat dus niet en eindigde de coureur uit Vyborg net buiten de toptien. Wel bleef hij Senna dus voor. Diezelfde Senna heeft door zijn twaalfde plek gemengde gevoelens aan de race overgehouden: “De start was goed en ik maakte vier plaatsen goed, maar daarna werkte KERS niet meer goed en dat maakte mijn leven moeilijk.”

“De banden die ik tijdens de eerste stint onder de bolide had, functioneerden bovendien ook maar matig. Mijn gehele eerste stint verliep daardoor slecht.”

Mede hierdoor eindigde Senna buiten de punten, al hadden die er volgens hem wel ingezeten. Volgens de Braziliaan rest er verder niets anders dan dit weekend te vergeten en de blik vooruit te richten naar de Grote Prijs van Abu Dhabi.