Renault heeft een schikking getroffen met Nick Heidfeld over de ontbinding van zijn contract. De Duitser ziet af van verdere juridische stappen.

“Over ons meningsverschil met Nick Heidfeld is de laatste tijd veel gepubliceerd”, zegt teambaas Eric Boullier. “Het was een pijnlijk proces. We zijn blij dat we een snelle en vriendschappelijke oplossing hebben gevonden. Geen van allen wilden we opnieuw een hoorzitting meemaken.”

“We zijn Nick dankbaar voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd aan het team”, aldus Boullier. “We hebben zeker goede tijden meegemaakt, met name de podiumplaats in Maleisië. Hij is een sterk en gemotiveerd coureur en we wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Heidfeld geeft aan teleurgesteld te zijn Renault midden in het seizoen te moeten verlaten. “Ik had het gevoel dat ik nog altijd een grote bijdrage kon leveren aan het team”, zegt de Duitser.

“Maar ik wil nu mijn aandacht op de toekomst richten. Ik wens alle vrienden die ik in Enstone heb gemaakt een succesvol slot van het seizoen. Ik weet zeker dat ik snel weer op het hoogste niveau zal racen.”

Bruno Senna zal het seizoen nu afmaken voor Renault naast Vitaly Petrov. De nieuwe GP2-coureur Romain Grosjean schuift een plekje op in de rangorde van testcoureurs bij Renault en is nu officieel de derde man.