Het team van Renault, volgend jaar Lotus, heeft een functie in gedachten voor oud-coureur en voormalig-teambaas Gerhard Berger, zo berichten Turun Sanomat en Gazzetta dello Sport.

Berger was van 1984 t/m 1997 als coureur actief en ging daarna als consultant voor BMW aan de slag, waarbij hij ook bij hun Formule 1-activiteiten betrokken was. In 2006 werd hij vervolgens teambaas en mede-eigenaar van Toro Rosso. Dit bleef hij doen tot en met 2008. Sindsdien is hij niet meer in een functie in de Formule 1 werkzaam.

Maar wellicht komt daar binnenkort dus verandering in, zo berichten Turun Sanomat en Gazzetta dello Sport. Berger zou op de verlanglijst van de renstal uit Enstone staan, aangezien men bezig is de organisatie te herstructureren. Eigenaar Gérard Lopez liet kort na het aantrekken van Kimi Räikkönen bijvoorbeeld al weten dat er ‘meer aankondigingen zullen volgen die de ambitie van het team onderstrepen’.

Welke functie Berger precies zou moeten gaan vervullen is nog gissen, maar hij schijnt al wel benaderd te zijn. Een mogelijkheid is echter dat Berger een bestuurlijke functie binnen het team krijgt. De positie van teambaas Eric Boullier is door de tegenvallende resultaten namelijk wankel, zo bericht Turun Sanomat verder.

De 52-jarige Berger was in zijn vorige leven als coureur overigens actief voor een eerdere incarnatie van Renault/Lotus: in 1996 en 1997 reed hij voor Benetton-Renault, alwaar hij zijn carrière als actieve coureur afsloot.