De mannen van Renault kijken niet tevreden terug op de race in Valencia. Nick Heidfeld pakte een puntje en Vitaly Petrov, die lange tijd in een gevecht verwikkeld was, hield niets over aan de Grand Prix van Europa.

Daar is de Rus uiteraard niet over te spreken. Hij vond het niet leuk dat hij drie keer moest stoppen, terwijl een aantal concurrenten maar twee keer naar binnen hoefden. “Hier ben ik natuurlijk niet blij mee”, meent hij over zijn vijftiende plaats. “Het verbaasde me dat onze banden snel sleten. Waar anderen twee keer stopten, moesten wij drie keer naar binnen.”

 

“We wisten dat onze racesnelheid hier niet goed zou zijn. Deze race liet zien dat we aan de bak moeten. Wij horen met gemak in de punten te eindigen. Het team moet de koppen bij elkaar steken en zorgvuldig analyseren waar en waarom we aan snelheid inboeten. Zo kunnen we in Silverstone beter presteren.”

Nick Heidfeld verwachtte niet achter een Force India en een Scuderia Toro Rosso te finishen. “Ik verloor bij de start een positie aan Adrian Sutil en moest daarna hard vechten om niet meer plaatsen te verliezen”, aldus de invaller van Robert Kubica. “Ik eindigde op de plaats waar ik grotendeels rondreed.”

“Ik kon Sutil op een gegeven moment verschalken maar daarna gebruikte hij zijn achtervleugel om mij weer in te halen. Daarna kon ik niet nog een aanval op hem plaatsen. We hebben weer een puntje binnen geharkt, maar ik hield er geen rekening mee om achter een Toro Rosso en een Force India te eindigen.”

“We hebben dit weekend hard gewerkt maar konden niet meer snelheid uit de auto persen. Toch blijven we optimistisch, vooral omdat Silverstone een baan is met voornamelijk snelle bochten. Dat ligt ons wel. Ik ben benieuwd hoe onze wagen reageert op de nieuwe regels: ik verwacht dat het positief uitpakt.”