*

Renault: ‘Naast Hülkenberg nog twee of drie opties’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 oktober 2016 13:51

Renault: ‘Naast Hülkenberg nog twee of drie opties’
Racepictures

Nico Hülkenberg lijkt op pole te staan om naar Renault te gaan, maar de naam van de Duitse Force India-coureur is niet de enige op het lijstje.

Dat maakt Renaults teambaas, Frédéric Vasseur, duidelijk ten overstaan van het Franse Canal Plus. “Er zijn een aantal opties, maar er is nog niks getekend.”

“Er zijn zoveel coureurs met ons in verband gebracht, dat als we ze allemaal zouden contracteren, we op een elftal uitkomen en beter kunnen gaan voetballen dan racen”, kan Vasseur er wel om lachen.

“Hülkenberg is een optie”, bevestigt de Fransman. “Maar er zijn nog twee of drie andere opties”, stelt Vasseur, die desgevraagd antwoordt dat een ‘duo van een Fransman en Duitser’ interessant zou zijn.

Vasseur haakt zo in op geruchten dat de Franse Manor-coureur Esteban Ocon wel eens een zitje bij Renault kan krijgen. Maar: “Het kan ook een Fin met een Belg worden, of een Duitser en een Rus.”

“Er zijn veel combinaties mogelijk”, besluit Vasseur, die verder dus geen namen noemt, maar het met de Fin zeer waarschijnlijk heeft over Valtteri Bottas, de Williams-coureur die nog geen 2017-deal heeft.

Renault zelf heeft al een Rus in de gelederen met testrijder Sergej Sirotkin, maar Toro Rosso’s Daniil Kvyat is eerder dit jaar ook met het team in verband gebracht, al zijn die geruchten enigszins verstomd.

Vasseur noemt overigens geen Deen of Brit onder de kandidaten, ondanks dat Renault momenteel met de Deen Kevin Magnussen en Brit Jolyon Palmer aantreedt.

Renault heeft tot en met veertien oktober de tijd gebruik te maken van een optie op Magnussen. Renault shopt zo openlijk dat Magnussen en Palmer alleen alternatieven voor gebrek aan beter lijken.

Of Vasseur zelf nog lang bij Renault zit, is overigens de vraag. De teambaas zou niet op één lijn zitten met managing director Cyril Abiteboul. Volgens Sky Sports kan Vasseur wel eens vertrekken.

Formula One World Championship 2016, Round 17, Japanese Grand Prix, Suzuka, Japan, Saturday 8 October 2016 - Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport F1 Team RS16.

Magnussen en Palmer hebben dit jaar acht punten gescoord voor Renault.