Het Formule 1-team van Renault heeft groen licht gekregen voor de bouw van een nieuwe simulator op het hoofdkwartier van het team in Enstone.

Vanwege de beperkte testmogelijkheden zijn simulators een steeds grotere rol gaan spelen bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s en onderdelen. De technologie achter de simulators ontwikkelt zich echter net zo snel als die van de Formule 1-auto’s zelf, waardoor teams moeten blijven investeren om bij te blijven.

Renault-teambaas Eric Boullier is dan ook verheugd dat hij van hogerhand toestemming heeft gekregen om een nieuwe simulator te installeren. “Het toont wederom aan dat we toekomstgericht werken”, zegt hij. “We gaven al blijk van onze ambities door onze windtunnel uit te breiden en een nieuwe supercomputer voor CFD in gebruik te nemen. Dit is de volgende fase.”

De simulator komt naast de windtunnel, die inmiddels geschikt is voor modellen van zestig procent in plaats van vijftig procent. De bouw gaat direct van start en Renault hoopt de simulator vanaf maart 2012 te kunnen gebruiken.