Het team van Renault maakt zich ervoor op om komend weekend in India een stap in het onbekende te zetten. De hoofdrolspelers bij de renstal uit Enstone vertrouwen echter op een goede afloop.

“India is nieuw op de racekalender en wordt dus als een reis door onbekend terrein”, zo stelt coureur Bruno Senna. “We weten echt nog niet met zekerheid hoe onze auto het er gaat doen. Ook al denken we dat de lay-out van het circuit onze bolide wel goed bevalt en we er in de toptien kunnen meedoen, we moeten toch voorzichtig blijven”, houdt de Braziliaan alle mogelijkheden open.

“In India gaat het er straks om wie de baan het snelst onder de knie krijgt en welk team in een kort tijdsbestek het meeste uit de auto kan halen”, denkt Senna, die gelooft dat het Buddh International Circuit wel goed bij zijn rijstijl past: “Want als ik naar de afbeeldingen van de baan kijk, dan komt het op me over als een snel en vloeiend circuit. Ik heb er dus wel zin in om er te rijden.”

“Mijn doel voor India is daarnaast om het beter te doen dan in Zuid-Korea, want dat was een frustrerend weekend voor me”, vervolgt Senna. “De puntenfinish die ik in Monza behaalde beviel me daarentegen wel goed, dus ik hoop dat ik dat kan herhalen.”

De andere Renault-coureur houdt er op zijn beurt rekening mee dat er hem een ‘uitdagend’ raceweekend te wachten staat: “Het circuit in India is een onbekende factor en ik moet er ook nog eens een gridstraf van vijf plaatsen inlossen vanwege het incident met Michael Schumacher waar ik in Zuid-Korea bij betrokken was”, legt Vitaly Petrov uit.

“Het wordt voor mij daarom ook zaak dat ik op de toppen van mijn kunnen presteer, maar gelukkig heb ik me goed voorbereid op de race. Het is weliswaar moeilijk om een voorspelling te doen, maar de situatie in India is voor iedereen hetzelfde en het is aan onszelf om ons potentieel te tonen.”

Teambaas Eric Boullier benadrukt dat Renault tijdens de nog resterende races gefocused moet blijven en de snelheid die het team heeft in resultaten en punten moet omzetten: “We moeten ons op het hier en nu richten en nog niet naar volgend jaar kijken of verzaken.”

“Onze snelheid is de laatste tijd namelijk prima, maar we moeten er nu nog voor zorgen dat we dat in punten weten te vertalen. Om dat te doen, is het belangrijk dat we gedisciplineerd blijven.”