Renault heeft het team van Lotus overgenomen voor het symbolische bedrag van 1 pond, wat omgerekend neerkomt op zo’n € 1,35. Dat blijkt uit onderzoek van Formule 1-verslaggever Adam Cooper.

Om de overname rond te krijgen, diende de vorige grootaandeelhouder Genii Capital eerst zelf weer alle aandelen in handen te krijgen. Dit betekende dat het pakweg 6.7 miljoen aandelen moest terugkopen van Whiterock Alliance, om toe te voegen aan de afgerond ongeveer 60 miljoen aandelen die het zelf al in handen had.

Genii Capital kreeg zodoende alle 67.444.444 aandelen in handen, waarvan negentig procent werd verkocht aan Renault voor omgerekend slechts € 1,35. Genii Capital zelf heeft dus een belang van tien procent behouden, terwijl het ondertussen een bij haar als aandeelhouder openstaande schuld van het team van 133 miljoen euro heeft kwijtgescholden.

De aankoop van de aandelen werd gedaan aan Grigny, een dochteronderneming van Renault. Grigny is een onderneming die al sinds 1977 bestaat en was eerder ook de partij die in de Benetton- en eerdere Renault-periode op papier de eigenaar was van de renstal uit Enstone.

Grigny is de laatste jaren daarentegen slechts door Renault gebruikt voor haar motorprogramma. In het V8-tijdperk als de firma die Renault-klanten van Kinetic Energy Recovery Systems voorzag, en sinds 2014 in het V6-tijdperk voor (kleinere) technische diensten aan Renault Sport F1 zelf. Grigny gaat nu dus echter weer een – op papier – belangrijke rol vervullen als de directe eigenaar van het Renault fabrieksteam.