Een baaldag voor Renault. Nick Heidfeld en Vitaly Petrov hadden de nodige problemen en kwamen daardoor niet aan afstellen toe. Toch noteerde Heidfeld twee keer een top-tiennotering.

Dat is misschien wel het enige positieve dat Renault overhoudt na de openingsdag op Sepang. Er is niet of nauwelijks bij het team aan de afstelling gewerkt, en toch eindigde Heidfeld twee keer bij de eerste tien. Tevreden is de Duitser natuurlijk ook weer niet.

“We konden dankzij de problemen van vanochtend vandaag niet veel meters maken”, aldus Heidfeld. “Het was daarom noodzakelijk om in de tweede sessie prioriteiten te stellen en reden een lange run met zachte banden. Veel ronden heb ik niet gereden maar we hebben wat informatie verzameld en wat dingen geleerd. Vooral over de bandenslijtage.”

“Ik heb nagenoeg niet aan de afstelling gewerkt en daarom is het wel bemoedigend om toch twee keer in de top tien te eindigen. We moeten ons nu richten op het boeken van vooruitgang in de laatste trainingssessie die we morgen hebben.”

Petrov, die in Australië de show stal met zijn derde plaats, staat weer met beide voeten op aarde. Door problemen reed hij in de eerste training maar vier ronden, waardoor hij als laatste eindigde. De tweede sessie noteerde hij de dertiende tijd. Hij kampte, net als Heidfeld, met een probleem aan de remmen.

“Dit was een slechte dag”, stelt hij daarom ook. “We waren nogal verrast door het probleem van vanochtend en besloten daarom pas weer te rijden toen we het probleem helemaal begrepen. Toen ik eindelijk naar buiten mocht voelde de auto prima aan. Veel tijd had ik echter niet en daarom hebben we niet veel kunnen werken aan de afstelling.”

“De bandenslijtage is zoals verwacht enorm. Vooral de zachte banden slijten snel, maar die zijn wel een paar seconden sneller dan de harde compound. Morgen is er weer een nieuwe dag en ik denk dat we nog steeds een goed weekend kunnen hebben.”