Het goede gevoel na de vrije trainingen heeft zich bij Renault niet vertaald in een verrassing in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Beide coureur strandden gewoon weer in Q1. 

Met de zeventiende en achttiende plaats plaatsten Kevin Magnussen en Jolyon Palmer zich net niet voor het tweed deel van de kwalificatie. “Er had wel iets meer in gezeten”, meent Magnussen. “Ik maakte een fout in de laatste bocht van mijn snelste ronde, maar dit is ongeveer waar we staan. We doen er alles aan om dat te verbeteren, maar voor nu is het het maximale. Toch denk ik dat we er morgen beter bij zullen zitten. Hopelijk gebeurt er iets ongebruikelijks, zoals regen of een safety car, op het juiste moment en kunnen we onze kans grijpen. Vingers gekruist!”

Ook Palmer zag kansen om Q2 te halen. “Zonder de rode vlag en vervolgens de gele vlaggen, en met een nieuwe set banden, denk ik dat Q2 haalbaar was geweest met een perfect rondje”, schetst hij het ideale plaatje. “De auto voelt dit weekend absoluut beter aan, stabieler en constanter, maar het was niet genoeg voor een betere kwalificatie. De racestrategie is een vraagteken door de nieuwe asfaltlaag en hogere bandenslijtage, dus hopelijk biedt dat kansen om op te schuiven.”