Renault lijkt de zaakjes op Suzuka weer op orde te hebben. Het team kende in Singapore een weekend om snel te vergeten. In Japan staan Bruno Senna en Vitaly Petrov weer waar ze horen te staan: zo rond de tiende plaats.

Petrov noteerde in de eerste training inderdaad een tijd die goed was voor die positie. ’s Middags ging het beter: de Rus werd toen negende. “Beide sessies gingen ons goed af en we hadden geen noemenswaardige mechanische problemen”, aldus Petrov. “We konden daarom het programma afwerken en alles ontwikkelde zich positief.”

“We moeten wat aanpassingen maken om de auto te verbeteren maar we hebben een goede basis gelegd. Vanochtend moesten we de stuurbekrachtiging veranderen maar dat hinderde het programma niet. Als we morgen op dezelfde manier onze weg vervolgen kunnen we zondag een goed resultaat halen.”

Senna was vandaag iets langzamer dan zijn Russische teamgenoot. De Braziliaan werd elfde en veertiende. “Het was fantastisch om opnieuw op Suzuka te rijden: het is een fantastisch circuit”, vertelde Senna na afloop. “We werkten vandaag aan het nieuwe, nauwere bodywork op mijn auto. We wijzigden wat dingen zodat de balans beter was.”

“Het voornaamste probleem was overstuur. Dat kwam vooral bij een spin van mij in de eerste bocht tot uiting. Dankzij de uitstekende baancommissarissen kon ik het circuit weer op en het programma verder afwerken. We moeten voor morgen nog veel dingen doen en daar beginnen we nu aan.”