Voor de eerste keer sinds de Grand Prix van Spanje staat Renault met lege handen: het Franse team hield geen enkel punt over aan de Grand Prix van Oostenrijk. Teleurstelling overheerst bij de gele brigade.

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

“Dit was duidelijk geen goed weekend’, begint teambaas Cyril Abiteboul. “Ondanks dat we qua pace iets hoger hadden kunnen eindigen, liet deze baan onze zwakke kant bovendrijven. We moeten gauw achterhalen of het iets specifieks met de set-up was, of dat er iets met het chassis is waar we aan moeten werken.”

© Motorsport images.

‘Zwaar weekend’
De als twaalfde geëindigde Daniel Ricciardo vond het een ‘zwaar weekend’. “Het was zwaar vanaf de eerste ronde en ik had moeite met grip vinden. We verbeterden ons wel tijdens de race, maar het was waarschijnlijk te laat. We moeten uitzoeken wat er mis was en daarvoor kijk ik niet alleen naar de wagen. Ik kijk ook naar mijn eigen rol in het geheel.”

Een plekje achter Ricciardo finishte teamgenoot Nico Hülkenberg. “We kunnen niet blij zijn met dit weekend. We hadden verschillende problemen met de wagen, wat het lastig maakte. Onze wagen was vandaag geen punten waard, we hadden simpelweg geen snelheid om mensen in te halen. We gaan in de data duiken om te kijken wat er beter moet voor Silverstone.”

© Motorsport images.