Renault-coureurs Jolyon Palmer en Kevin Magnussen starten zondag in Melbourne als veertiende en vijftiende. Dat ze het uit Q1 wisten te redden, zien ze als een prestatie op zich.

“We waren sterker dan vooraf gedacht, want we hadden er geen rekening mee gehouden door Q1 te komen”, geeft Magnussen toe. Wat hij verder toegeeft, is dat zijn rondje in Q2 vervolgens niet zo sterk was als dit had kunnen zijn: “Mijn rondje was niet perfect, maar het is eigelijk alleen maar hoopgevend dat er meer in zat”, bekijkt de nummer vijftien het van de zonnige kant.

Onder het nieuwe knockoutsysteem, deed Palmer één eliminatieronde langer mee aan de kwalificatie dan Magnussen, dankzij een tijd die net meer dan een halve tiende rapper was. Uiteindelijk eindigt hij slechts één plaats voor zijn teamgenoot, op P14. “Op meer dan dit hadden we al niet gehoopt, dus het was goed om Q2 te halen. Ik heb alles gegeven en dat bleek daarvoor genoeg, dus ik ben happy”, resumeert Palmer.

Head of trackside operations Alan Permane laat weten ‘redelijk tevreden’ te zijn, vooral omdat Renault nu een serieuze kans maakt om punten te scoren op zondag. “Als dat zou lukken, na de lastige winter die we hebben gehad, zou dat fantastisch zijn. Het is dan ook absoluut ons doel in de punten te eindigen.”