Het team van Renault denkt vlak voor de zomerstop wat stappen te hebben gezet en hoopt aan te kunnen blijven klampen bij Haas en Toro Rosso.

Bob Bell, de chief technical officer van Renault, vertelt dat het Frans-Engelse team niet met grote updates is gekomen, maar beter begrijpt hoe het een goede balans kan vinden voor haar auto.

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Friday 8 July 2016 - Bob Bell (GBR) Renault Sport F1 Team Chief Technical Officer.

Renault-topman Bob Bell.

In de laatste twee races voor de zomerstop, in Hongarije en Duitsland, heeft het daardoor progressie gemaakt, constateert hij. “Hopelijk vertaalt dat zich dus ook naar de race op het circuit van Spa.”

“Ik denk wel dat we dit niveau vast kunnen houden”, verklaart Bell. “We vochten de laatste races met Haas en Toro Rosso en ik denk dat we ze in België weer onder druk kunnen zetten.”

Renault-coureur Kevin Magnussen hoopt daar ook op. “We hebben in Duitsland laten zien dat we competitief kunnen zijn, dus hopelijk kunnen we in Spa weer met Toro Rosso vechten.”

Kwalificatie
Wat daarbij zou helpen, zo kaart teambaas Frédéric Vasseur aan, is een goed kwalificatie-optreden. “Want doorgaans zijn we in de race sterker dan in de kwalificatie.”

“We moeten dus meer uit de zaterdagen halen. Het gaat al wel de goede kant op, maar we moeten nog twee of drie tienden zien te vinden en dat zit hem in de details”, weet hij.

Na twaalf van de 21 races heeft Renault één keer punten gescoord. Het team staat negende met een score van zes. Toro Rosso is zesde met 45 punten, Haas achtste met 28.