Renault is niet per se van plan later in het seizoen nog meer grote motorupdates te introduceren zoals degene die het merk naar Monaco meebracht. Het verbeteringsplan van de Fransen is vooral gericht op 2017.

“Op dit moment hebben we geen vastomlijnd plan liggen waarin staat bij welke race we met een grote update gaan komen”, zegt technisch directeur van Renault Rémi Taffin tegen motorsport.com. De Fransman sluit nieuwe motorverbeteringen niet uit, maar dan moeten die wel gericht zijn op 2017.

Dan wil Renault volgens Taffin namelijk een grote stap maken. “Het plan is dat we bij de eerste race van 2017 zo dicht bij Mercedes zitten dat we ze kunnen uitdagen. En aan dat plan houden we ons.”

Goed nieuws
Wat dus niet wil zeggen dat Renault zijn motoren dit jaar niet meer wil verbeteren. “We willen natuurlijk zo competitief mogelijk zijn, dus dat we onze laatste update al in Monaco hebben kunnen brengen, was goed nieuws.”

In Monaco reden alleen Daniel Ricciardo van Red Bull Racing en Kevin Magnussen van het Renault-fabrieksteam met de verbeterde krachtbron, die vooral Ricciardo een paar tienden winst opleverde. In Canada wordt de motor ook in de bolides van hun teamgenoten Max Verstappen en Jolyon Palmer geschroefd.

“We moeten zorgen dat deze update goed werkt”, zegt Taffin. “Dat lijkt nu het geval te zijn, dus moeten we er alles uit halen. En als er in ons ontwikkelingsprogramma voor volgend jaar iets langs komt dat we ook in onze huidige motor kunnen passen, zullen we dat natuurlijk niet na laten.”