Robert Wickens heeft een goede indruk achtergelaten bij Lotus Renault GP, waar hij gisteren voor reed in de Young Driver Test. De Canadees besloot de testdag met de derde tijd.

“Hij reed sterk en werkte ook goed samen met de engineers”, zegt Alan Permane. “Het was een productieve dag. We hadden een stroeve start door een probleem met de voorwielophanging, maar gelukkig konden we dat snel verhelpen en de rest van het programma soepel afwerken.”

Hoewel hij te spreken is over de snelheid van Wickens, benadrukt Permane dat de tijden van ondergeschikt belang zijn. “Het ging ons er meer om om kilometers te maken met nieuwe onderdelen”, zegt hij. “We hebben gekeken naar betrouwbaarheid en verschillende zaken uitgeprobeerd.”

Wickens is zelf ook tevreden over hoe de dag is verlopen. “Ik ben blij met wat ik heb bereikt en geleerd”, aldus de Canadees, die vrijdag al een vrije training reed voor Virgin. “Maar het was fantastisch om nu in een auto te rijden waarmee ik vooraan mee kon doen. Ik mikte vooraf op de topdrie en dat is gelukt.”

Naast het verschil in niveau van de auto’s, merkte Wickens ook het verschil tussen de huidige Pirelli-banden en de prototypes voor volgend jaar. “Daar stond ik van te kijken”, vertelt Wickens. “Ik kon twintig ronden rijden op de zachte band. Dat is een goed vooruitzicht voor 2012. Het was voor het eerst dat ik een lange, constante run kon doen en de banden echt kon doorgronden.”