Bij Renault heeft met geloof in een goede afloop van het raceweekend in Canada. Op plek negen en tien staan Nick Heidfeld en Vitaly Petrov er redelijk goed voor, terwijl men tevens gokt op regen.

Heidfeld – die het van teambaas Eric Boullier beter moet doen op de zaterdag – was zijn teamgenoot Petrov vandaag nipt te snel af en is zeer gelukkig met zijn prestatie: “Want ik denk dat ik er het maximale heb uitgehaald”, legt hij uit.

“We reden bovendien met meer downforce dan normaal, aangezien we erop gokken dat het morgen gaat regenen”, verklaart de Duitser verder, waarna hij constateert dat Renault de R30 de laatste dagen goed heeft weten aan te passen en hij persoonlijk beter heeft leren omgaan met de superzachte Pirelli-banden.

De 34-jarige veteraan, die al twee keer op het podium stond in Montréal, rekent er tenslotte op in de race wat posities goed te kunnen maken. “Als we  een goed tempo aan de dag kunnen leggen, dan kunnen we ons vast nog wel opwerken.”

Petrov laat op zijn beurt weten tevreden te zijn met zijn tiende tijd. “Gezien de problemen die we in Monaco hadden, is het goed dat Nick en ik ons in de toptien gekwalificeerd hebben.”

“Voorspellingen doen voor morgen is echter lastig”, benadrukt de Rus. “De Grand Prix van Canada is verloopt meestal erg apart en de safetycar speelt ook vaak een rol, terwijl er ook nog eens regen is voorspeld. Het gaat daarom vooral belangrijk zijn dat we ons aanpassen aan de omstandigheden en elke kans pakken die zich voordoet.”