*

Renault schaamt zich niet voor gevecht met McLaren: ‘Het is een fantastisch team’

Laurens Stade

Laurens Stade

8 november 2019 10:00

Renault schaamt zich niet voor gevecht met McLaren: ‘Het is een fantastisch team’
Motorsport Images

Renault-teambaas Cyril Abiteboul zegt dat hij zich niet schaamt voor het gevecht met McLaren. Abiteboul zegt dat McLaren een betere auto en een beter chassis heeft. Daarnaast moet Renault volgens hem onderzoeken waarom het team sneller is in de race dan in de kwalificatie.

Renault levert de motoren aan McLaren, maar het fabrieksteam staat ruim achter in het constructeurskampioenschap. McLaren heeft 121 punten ten opzichte van de 83 punten van Renault. De Franse renstal had als doel om vierde te eindigen bij de contstructeurs dit seizoen, maar met het verschil van 38 punten met nog twee races te gaan lijkt dat onhaalbaar.

”Het is een feit dat McLaren een betere auto en een beter chassis heeft”, zegt Renault-teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ”Ik schaam me er niet voor dat we tegen McLaren vechten. Het is een fantastisch team en het blijft een grote naam in de Formule 1. We moeten gewoon accepteren dat sommige dingen gewoon tijd kosten, of we dat nou leuk vinden of niet. De Formule 1 is zwaar en het is een feit dat we steeds beter worden en de auto steeds beter begrijpen. We zijn in staat de afstelling te verbeteren omdat de ontwikkeling van de auto al een tijdje stil ligt”, aldus Abiteboul.

Lees ook: McLaren geeft toe: ‘Pitstops niet op niveau van topteams’

Kwalificatie beter dan de race
Volgens de Franse teambaas moet Renault onderzoeken waarom het team snel is in de race maar in de kwalificatie snelheid tekort komt. De afgelopen twee races wist Mclaren de vierde startrij op te eisen terwijl Renault in Mexico niet eens tot Q3 kon doordringen. ”McLaren is sneller op de zaterdag, minstens een halve seconde. Maar op zondag zitten we in de buurt en zijn we soms zelfs sneller. Dit was het geval in Amerika, Mexico en ook in Japan, al was dat niet te merken vanwege onze startposities, onze strategie en wat er na de race gebeurde”, doelt Abiteboul op de diskwalificatie van het team in Japan vanwege het gebruik van een illegaal remsysteem.

”We weten dus waar we ons op moeten richten. Onze auto heeft fundamentele karakteristieken die niet prettig zijn als je de auto tot de limiet pusht. Maar in de race, wanneer we moeten managen, is de auto stukken beter”, sluit Abiteboul af.

Lees ook: Ricciardo: ‘We moeten accepteren dat McLaren sneller is’

Foto: Motorsport Images