Ondanks het aantrekken van Kimi Räikkönen wil Renault met Robert Kubica in gesprek blijven over een mogelijke terugkeer van de Pool bij het team volgend jaar.

Omdat Kubica niet kan garanderen dat hij bij het begin van volgend seizoen volledig hersteld zal zijn van de verwondingen die hij in februari opliep bij een zwaar rallyongeluk ging Renault op zoek naar een alternatief. Dat werd gevonden in de vorm van Räikkönen, die na twee jaar rallyrijden wil terugkeren in de Formule 1.

Hoewel Vitaly Petrov ook een contract heeft voor voor 2012, wil teambaas Eric Boullier niet uitsluiten dat Kubica gedurende het seizoen zijn rentree zal maken bij Renault. “Alle scenario’s zijn mogelijk”, zegt Boullier tegen Autosport. “Ik moet met Robert en zijn manager het tijdsplan bespreken.”

Renault wil Kubica graag helpen weer in racevorm te komen door de simulator en oude modellen ter beschikking te stellen, maar alleen als de Pool zich voor langere tijd aan het team verbindt.

Boullier geeft verder aan dat nog niet definitief is wie Kimi volgend jaar zal vergezellen. “We nemen binnenkort een beslissing over het tweede stoeltje”, aldus Boullier. Oksana Kosachenko, de manager van Petrov, stelt dat Renault de Rus tien dagen bedenktijd heeft gegeven. “We hebben tot 10 december om te beslissen of Vitaly blijft of vertrekt”, zegt zij tegen RIA Novosti.

Andere gegadigden voor zijn stoeltje zijn de huidige Renault-(test)coureurs Romain Grosjean en Bruno Senna, maar ook Rubens Barrichello, Heikki Kovalainen en Adrian Sutil worden genoemd.