Het wil nog niet echt vlotten voor Renault in China. Beide coureurs strandden in Q1.

Kevin Magnussen was op de zeventiende plaats de snelste van de twee Renault-piloten. Na problemen met de ophanging op vrijdag, is de kwalificatie dus ook geen onverdeeld succes voor de Deen.

“Het is een lastig weekend tot dusver”, luidt dan ook het statement van Magnussen na de kwalificatie. “Deze middag reed ik voor het eerst met deze auto op een droge baan. Ik denk dat ik een redelijke eerste ronde reed die ik later nipt wist te verbeteren. Het is jammer dat we Q2 niet hebben gehaald, aangezien we dichtbij waren. Dit is echter waar we momenteel staan.”

“We weten dat het in de toekomst beter zal gaan. We willen ons stap voor stap verbeteren. Een goede eerste stap zou een degelijke race kunnen zijn, waarin we mee kunnen strijden in het middenveld. We gaan het zien, ik ga ervoor.”

Palmer
Teamgenoot Jolyon Palmer geeft te kennen dat zijn Renault in de eerste run eigenlijk best goed aanvoelde, maar dat de grip in zijn tweede run ver te zoeken was: “Daar heb ik eerder dit weekend geen last van gehad, dus we moeten even uitzoeken waar dat vandaan kwam.”

“Wat betreft de race denk ik dat we voor een enorme uitdaging staan. Normaal zijn we in racetrim wel iets beter dan in de kwalificatie, maar we staan wel echt ver naar achteren.”