GP2- en DTM-coureur Christian Vietoris mag aan het eind van het seizoen voor het team van Renault meedoen aan de Young Driver Test in Abu Dhabi. Dit vertelt hijzelf aan Motorsport-Total.

De Duitser laat tegenover de publicatie uit zijn thuisland weten dat hij de toezegging om aan de Young Driver Test mee te mogen doen als een ‘mooie beloning voor een lang seizoen’ ziet.

De 22-jarige Vietoris heeft dit jaar namelijk zeker niet stilgezeten: hij reed in de GP2 voor het team van Racing Engineering en draaide daarnaast ook nog eens een volledig seizoen in de DTM af.

Vietoris deed het in de GP2 zeker niet onaardig: ondanks dat hij tijdens de evenementen in Barcelona en Monaco aan de kant moest blijven wegens blessureleed, won hij twee races en eindigde hij als zevende in het klassement. In de DTM reed hij in een vorjahreswagen van Mercedes vier punten bij elkaar en eindigde hij als veertiende in de rangschikking.

Volgens Vietoris zelf heeft hij zijn aanstaande test bij Renault zowel aan zijn resultaten alsmede aan zijn management te danken. De belangen van Vietoris worden namelijk behartigd door het Gravity Management van Eric Boullier, de teambaas van Renault.

“Eric kent me natuurlijk van Gravity en heeft me de test aangeboden”, zo verklaart Vietoris. “Ik zie het als een beloning voor een lang seizoen, waarin ik met name in de GP2 aanvankelijk moeilijk op gang kwam, maar daarna toch goede resultaten behaalde.”

Details over de test die hij mag afwerken kan Vietoris nog niet meededelen omdat hij die nog niet weet.

Vietoris, die in 2007 al eens een Formule 1-bolide van BMW Sauber mocht testen, benadrukt echter dat hij zijn hoofd niet op hol laat brengen door de test. Zo weet hij bijvoorbeeld dat hem geen racezitje bij Renault wacht: “Dat is niet realistisch, en ik ben sowieso niet iemand die alleen maar van de Formule 1 droomt”, verkondigt hij.

“Natuurlijk is de Formule 1 de koningsklasse en ik ga mijn best doen om ervoor te zorgen dat ik indruk maak en opval, maar ik ben ook een realist en weet hoe ik mijn eigen kansen op dit moment moet inschatten.”

“Het is tof dat ik deze test mag doen, maar de beste mogelijkheden voor mijn loopbaan liggen toch nog gewoon bij Mercedes en dat is ook waar ik mijn toekomst zie”, zegt Vietoris, die nauw aan de autofabrikant verbonden wil blijven: “Ik voel mij echt een deel van de Mercedes-familie en voel me ook goed thuis in de DTM. Voor een jonge coureur als mijzelf is dit ook een goede basis om te hebben. Wat er verder in mijn toekomst gebeurt, laat ik volledig afhangen van Mercedes.”