Renault-coureur Vitaly Petrov stond enkele weken onder druk van zijn team omdat hij al lang geen punten meer had gescoord. Nu dat weer is gelukt, is lof zijn deel.

In Duitsland eindigde Petrov voor de tweede keer dit jaar binnen de punten. Met zijn tiende plaats pakte hij één puntje mee en daardoor komt zijn totaal nu op zeven. Zijn overige zes punten had Petrov in China gepakt, maar daarna stond hij zes races lang droog. Voor Renault duurde deze droogte eigenlijk te lang. Het team wil vierde worden in het kampioenschap en dan is het belangrijk om met beide auto's te scoren.

Teambaas Eric Boullier liet daarom onlangs optekenen dat Petrov toch maar weer eens wat punten aan zijn totaal moest bijschrijven, want de Rus heeft nog geen contract voor volgend jaar en zijn stoeltje is zeer gewild. Boullier benadrukte wel dat Petrov het voor een debutant goed doet, maar het stak de teambaas dat er altijd wel iets was wat hem dwarsboomde in zijn zoektocht naar een top tien-klassering.

Nu het in Duitsland echter allemaal tezamen is gekomen voor de 25-jarige coureur uit Vyborg, prijst Boullier hem voor zijn inzet en resultaat: "Hij heeft het beter gedaan dan we hadden verwacht", verklaart de teambaas tegenover Autosport. "In de kwalificatie liet hij tijdens zijn vliegende ronde nog een steek vallen, waar hij zelf overigens héél boos over was, maar zijn race was ronduit fantastisch. Je kan echt niets anders zeggen."

"Petrov was tijdens de race net zo snel als Robert en reed heel constant", toont Boullier zich tevreden. "Daarnaast slaagde hij erin om te pushen wanneer wij daar om vroegen, zodat onze strategie goed uitpakte en hij voorbijging aan Kamui Kobayashi en de beide Williams-coureurs."

"We hebben Petrov onlangs gevraagd om punten te pakken en beter te presteren, en dat is precies wat hij heeft gedaan", stelt Boullier. "Het is nu zaak dat hij het elk raceweekend zo goed doet. Als dat lukt, ligt er voor hem een mooie toekomst in de Formule 1 in het verschiet."