Vitaly Petrov en Nick Heidfeld verwachten in Istanboel opnieuw goed voor de dag te komen. Renault kende immers met twee podiumplaatsen uit drie races een sterke seizoensstart.

Petrov verwacht in Turkije wederom met zijn Renault een goed resultaat te pakken. “Ik heb mooie herinneringen aan dit circuit. Ik race hier graag”, zegt de Rus in een vooruitblik. “Ik won de GP2-race hier in 2009. Mijn eerste Formule 1-weekend hier was ook memorabel, omdat ik hier voor het eerst de derde kwalificatie haalde.”

“In de race had ik een mooie gevecht met de beide Ferrari’s. Helaas pakte ik geen punten omdat ik een lekke band had. Toch was het een goede race”, aldus Petrov. “Ik ga natuurlijk mijn best doen om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Er staan wat updates voor deze race op de planning. Dat is een goede zaak.”

“De andere teams gaan natuurlijk ook hun best doen om ons te verslaan. Wij werken echter twee keer zo snel als anders om de teams voor ons te verslaan. Je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens een raceweekend maar het team en ik zullen er hard voor werken.”

Nick Heidfeld is benieuwd hoe de verhoudingen liggen nu de meeste teams met updates komen. “In de eerste drie races toonden wij aan dat we een goede auto hebben. De race in Istanboel wordt interessant omdat dit de eerste Europese race is en er veel teams met updates komen. Net als ons. Hopelijk presteren we opnieuw goed.”