Snel zijn in zowel de kwalificatie als in de race. Mercedes is het, Renault wil het ook zijn. Het team werkt daarom hard aan de racepace van de RS17 om op zondag net zo snel te worden als op zaterdag.

De balans van de auto is volgens techniek-chef Bob Bell van het team van Renault niet goed. Tegen Motorsport Total spreekt hij zich uit over de performance van de RS17 op zondag. “Tijdens een kwalificatieronde op zaterdag gaat het prima, maar bij de langere stints tijdens de race is de auto minder consistent”, meent Bell. “We denken wel te weten waar het aan ligt en we hebben ook al een paar oplossingen voor de problemen, met name voor de aerodynamica en de ophaninging.”

Renault heeft bij de testdagen in Bahrein nieuwe onderdelen, waaronder een nieuwe voorvleugel, getest die moeten zorgen voor een betere balans van de auto. Volgens Bell gaat het team optimistisch naar Rusland. “Ons doel is om weer een stap te maken ten opzichte van Bahrein”, zegt hij. “Ik hoop dat we ons dan net zo goed kunnen kwalificeren en dat de racepace verbeterd is.”

Teambaas Cyril Abiteboul heeft gemengde gevoelens. “In Bahrein hebben we ons met twee auto’s bij de eerste tien gekwalificeerd en in de race heeft Nico (Hülkenberg, red.) ons de eerste punten van het seizoen bezorgd” jubelt hij tegenover Motorsport. “Maar dit wordt allemaal ontsierd door het feit dat we nu eigenlijk meer punten hadden moeten hebben.”

Renault

Nico Hülkenberg kwalificeerde zich de afgelopen twee races keurig als zevende, maar wist alleen in Bahrein punten te scoren.