Voormalig teambaas en BBC-analist Eddie Jordan meldt dat Nick Heidfeld voor de rest van het seizoen wordt vervangen door Bruno Senna. Renault wil nog geen commentaar geven.

Renault steekt niet onder stoelen of banken dat het meer had verwacht van Heidfeld, die invalt voor de geblesseerde Robert Kubica. Het team wil daarom nu graag Senna een kans geven. De Braziliaan mocht in Hongarije al de eerste vrije training rijden.

Volgens Jordan is de deal al rond, maar Autosport meldt dat er nog wat plooien moeten worden gladgestreken. Heidfeld is immers niet van plan zijn stoeltje zomaar op te geven. Gezien het geringe aantal vacatures in de Formule 1 zou een vertrek bij Renault wel eens zijn definitieve afscheid uit de sport kunnen betekenen.

Heidfeld had juist zijn zinnen gezet op een goede prestatie in België, waar Renault een nieuw aerodynamisch pakket introduceert. “Ik heb nu eindelijk gevoel dat we onze problemen begrijpen en vooruit kunnen”, zei de Duitser na de Grand Prix van Hongarije. “In Spa hebben we voor het eerst een grote update.”