Kevin Magnussen haalde Q2 nét. Zowel qua tijd als wat betreft het ontlopen van een straf voor het overschrijden van de track limits

De Deen kwalificeerde zich zo als zestiende. Dat was ook de plek waarop hij door Q1 kwam, al stond zijn doorgang naar Q2 dus op de tocht voor het vermeend overschrijden van de witte lijnen van de baan in zijn snelle ronde.

Na onderzoek besloot de wedstrijdleiding de Renault-rijder geen straf te geven. In Q2 kwam Magnussen daarna zonder straf weg voor het ophouden van Daniil Kvyat. Volgens de wedstrijdleiding deed hij dat niet moedwillig.

In zijn terugblik op de dag, rept Magnussen daar met geen woord over, maar wél over het overschrijden van de witte lijnen. Dat deed hij namelijk zelfs twee keer in Q1.

“De eerste maal ging ik inderdaad buiten het circuit en werd mijn tijd ook geschrapt, maar de tweede keer ging ik echt niet over de lijn”, zegt de coureur die het gevoel heeft het maximale eruit te hebben gehaald.

“In Q2 zat er echt niet meer in dan de zestiende plek. Q2 halen was sowieso al beter dan we hadden verwacht, dus ik ben ook meer dan happy dat we er als team zo voor hebben geknokt.”

Teamgenoot Jolyon Palmer slaagde er voor zijn Britse thuispubliek niet in Magnussen uit Q1 te volgen. Hij was achttiende. “Het was een moeilijke sessie”, verzucht hij.

“Ik voelde me het hele weekend goed in de auto, maar mijn laatste setje banden werkte niet best. Ik had dus weinig grip, kon het rondje dat ik al had staan niet verbeteren en zo was het einde verhaal. Teleurstellend, er zat meer in.”