Charles Pic heeft een reprimande gekregen omdat hij het signaal negeerde zijn auto te laten wegen tijdens de tweede training. Het is zijn tweede reprimande van het seizoen.

Pic verklaarde tegenover de stewards het licht wel te hebben gezien, maar dacht dat het voor de coureur achter hem was bedoeld. In Spa kreeg Pic ook een reprimande, eveneens in de tweede vrije training, omdat hij op onveilige wijze terug de baan op reed na een uitstapje.

Bij drie reprimandes volgt automatisch een gridstraf van tien plaatsen, zoals het geval is bij Mark Webber die in Singapore zijn derde waarschuwing kreeg na de veelbesproken taxirit met Fernando Alonso. Voor Pic zou een gridstraf minder grote gevolgen hebben, al kan het wel net een verschil maken in de strijd tussen Caterham en Marussia om de tiende plaats in het WK.

Pic is de enige coureur die op scherp staat en bij een volgende vergrijp wordt bestraft. Diverse andere coureurs hebben wel één streepje achter hun naam staan. Dat zijn Alonso (omdat hij stopte om Webber op te pikken), Bianchi, Bottas, Di Resta, Hamilton, Räikkönen, Rosberg en Sutil. 

Lotus heeft als team ook twee reprimandes, voor een ‘unsafe release’ tijdens de tweede vrije training in Silverstone en omdat een teamlid (een engineer van Renault) geen helm droeg tijdens de pitstop van Romain Grosjean in Singapore. Voor teams zijn echter geen sancties verbonden aan een opstapeling van waarschuwingen, maar bij een vergelijkbaar vergrijp kan wel een zwaardere straf worden opgelegd.