Toro Rosso’s Daniel Ricciardo wist in de kwalificatie tot Q3 door te dringen en heeft zich als negende gekwalificeerd voor de race in Singapore. Jean-Éric Vergne bleef net buiten Q3 en de toptien steken.

Vergne kwam in Q2 slechts 0,181 seconde te kort op Ricciardo, maar aangezien er nog twee andere coureurs tussen Vergne en zijn als negende geklasseerde teamgenoot stonden, was het einde verhaal voor Vergne. “Jammer dat het me niet gelukt is om Q3 te halen, maar ja, het zat ook zo dicht bij elkaar”, zo troost Vergne zich met die gedachte.

“Toch is het wel frustrerend dat ik net een tiende te langzaam was, want er zijn vast een aantal plaatsen op deze baan waar ik een extra tiende had kunnen pakken”, geeft de Fransman toe.

Voor de race van morgen heeft Vergne de hoop nog niet opgegeven. “Het gaat dan vast beter. De auto voelde namelijk goed aan, ik denk dat hij het prima doet op dit circuit en vanaf de twaalfde plaats hebben we zeker nog kans op punten.”

Ricciardo
Punten zijn ook het beoogde doel van teamgenoot Ricciardo. “We gaan er alles aan doen onze plek in de toptien vast te houden”, vertelt Ricciardo, die weet dat er een aantal jongens achter hem staan die het voordeel hebben dat ze qua bandenkeuze meer opties hebben.

Wat vandaag betreft geeft Ricciardo aan dat het ‘hard werken’ was om een plekje bij de eerste tien op te eisen. “Het koste dit keer meer moeite dan tijdens andere races het geval was.”

Net als Vergne ziet ook Ricciardo nog een verbeterpuntje bij zichzelf. “Ik denk dat mijn rondje in Q3 nog wel een klein beetje sneller had gekund en dat ik Jenson Button misschien nét had kunnen pakken. Maar ondanks dat is de negende startplek een prima resultaat.”