Toro Rosso’s Daniel Ricciardo noemt ‘puur het halen van Q3 al een hele prestatie’. Teamgenoot Jean-Éric Vergne kon die prestatie niet evenaren en bleef steken in Q2.

“Gekeken naar hoeveel moeite ik had om de auto op vrijdag en ook eerder vandaag in de slottraining naar wens te krijgen, denk ik dat puur het halen van Q3 al een hele prestatie is”, stelt Ricciardo.

Het rondje waarmee hij Q2 wist te ontstijgen, was volgens de Australiër ‘erg goed, maar niet perfect’. “Ik had daarom het gevoel in Q3 nog wel wat winst te kunnen boeken, maar ik maakte een verkeerde keuze door wat aan de bandenspanning aan te passen. Mijn vliegende rondje zelf was verder niet slecht, maar de gehoopte tijdwinst bleef verder uit.”

Vergne
Zoals wel vaker in de kwalificatie schoot teamgenoot Vergne ook in Abu Dhabi op dit vlak te kort tegenover Ricciardo. Vergne wist namelijk niet tot de laatste heat door te dringen: “Alles liep perfect in Q1 en Q2 en ik was onderweg naar een hele goede rondetijd, todat ik vol blokkeerde bij het ingaan van bocht acht en mijn vliegende rondje verpest was.”

“Het is erg jammer dat het zo liep, want mijn monteurs hebben hard gewerkt om me een goede auto te geven. Ik moet mijn hand dan ook in eigen boezem steken, want aan de auto lag het niet: ik wilde gewoon te veel en maakte een fout”, aldus de uiteindelijk nummer veertien.