Toen Carlos Sainz aankondigde na 2020 te vertrekken bij McLaren, twijfelde Daniel Ricciardo geen moment en tekende hij een contract bij het Britse team voor 2021 en 2022. Zijn huidige team Renault maakt de laatste maanden grote stappen. Maar spijt heeft de Australiër niet van zijn overstap naar McLaren.

Voor het seizoen begon, begon de Formule 1-transfermarkt te draaien. Sebastian Vettels contract bij Ferrari werd niet verlengd en daarom rijdt Carlos Sainz volgend jaar bij de Italiaanse renstal. Daniel Ricciardo neemt de vrijgekomen plaats bij McLaren in.

Lees ook: Ralf Schumacher ziet oplossing voor Red Bull: ‘Moeten eigen motor bouwen’

Renault heeft sinds de start van het seizoen in Oostenrijk flink wat progressie gemaakt en verslaat nu met regelmaat de McLarens. Maar spijt heeft Ricciardo niet van zijn toekomstige overstap naar McLaren.

“Ik wil mijn huidige werkgever niet kwetsen, maar nee ik heb er geen spijt van”, zegt Daniel Ricciardo in een interview met Motorsport. “Maar ben ik blij dat we progressie maken? Absoluut”, aldus de Australiër.

“Als McLaren volgend jaar Renault als tegenstander heeft, dan is het goed voor ons allemaal. Ik heb er dus absoluut geen spijt van. Ik ben ook blij dat we progressie maken. Ik wil vooraan rijden. Hoe eerder, hoe beter”, vertelt de Renault-coureur.

Lees ook: Magnussen en Giovinazzi maken superstarts, Bottas en Vettel het slechtst van hun plek

Foto: Motorsport Images