Volgens voormalig F1-coureur Ralf Schumacher heeft Red Bull na het aangekondigde vertrek van Honda weinig keuze. De Duitser denkt dat het team uit Milton Keynes vanaf 2022 in zijn eigen motoren zal moeten voorzien. “Met Honda hebben ze een partner die hen kan helpen tijdens de overgangsfase.”

Een switch naar Ferrari- of Mercedes-motoren na 2021 ligt niet voor de hand, terugkeren naar de Renault-krachtbron lijkt ondanks het geruzie met Renault enkele jaren geleden de enige keuze voor Red Bull. Of niet? Ralf Schumacher heeft een alternatief bedacht: Red Bull moet zijn eigen motoren bouwen.

Lees ook: Weblog: Keert Red Bull met hangende pootjes terug naar Renault?

“Daar hebben ze zeker de kracht en de middelen voor”, vertelt de 45-jarige Duitser aan het Duitse Sky Sports. “Financieel gezien zal dat geen probleem zijn. Daarnaast hebben ze met Honda een partner die hen kan helpen tijdens de overgangsfase.” Het is ook de Honda-motor van 2021 die Red Bull nadien zou moeten overnemen. “Misschien kan Red Bull ook de ontwikkelingsafdeling (van Honda, red.) in Milton Keynes na dat jaar overnemen. Dan kunnen ze het zelf financieren”, stelt de zesvoudig racewinnaar.

Voor Honda afscheid neemt van Red Bull en Alpha Tauri, verwacht Schumacher dat de Japanse motorleverancier in schoonheid afscheid zal willen nemen. “Honda gaat volgend jaar vol gas geven, daar ben ik zeker van. Ze zullen Verstappen zeker de kans willen geven om in 2021 voor de wereldtitel te gaan”, aldus Schumacher.

Lees ook: Max Verstappen en Red Bull moeten het na 2021 zonder motoren van Honda doen

Foto: Motorsport Images