*

Ricciardo hoopt na triple header vol kleine tegenslagen op ommekeer in Duitsland en Hongarije

Daan de Geus

Daan de Geus

10 juli 2018 14:37

Ricciardo hoopt na triple header vol kleine tegenslagen op ommekeer in Duitsland en Hongarije
Red Bull Racing

Daniel Ricciardo vindt dat hij het geluk niet aan zijn zijde heeft gehad tijdens de triple header en hoopt in de laatste races voor de zomerstop, in Duitsland en Hongarije, voor een ommekeer te zorgen.

Na zijn schitterende zege in Monaco eind mei heeft het Ricciardo niet bepaald meegezeten. In Canada werd hij nog netjes vierde, maar gelijk in de eerste Grand Prix van de triple header – die van Frankrijk – zat het al tegen. Schade aan zijn voorvleugel, waarbij de oorzaak onduidelijk was, betekende dat Ricciardo er snelheid te kort kwam en slechts als vierde finishte. In Oostenrijk, waar zijn teamgenoot Max Verstappen won, lag hij kortstondig tweede, maar viel eerst terug door hoge bandenslijtage en daarna uit door een probleem met de uitlaat.

Ricciardo heeft voor zijn gevoel niet veel geluk gehad de laatste races.

Afgelopen weekend moest Ricciardo het vervolgens met een vijfde plek doen op het Engelse Silverstone, waar Red Bull enorm veel last had van het gebrek aan motorvermogen. “Eigenlijk heeft het in elke race van de triple header niet echt meegezeten”, vertelt hij Formula1.com. “Sinds Monaco valt het al niet echt onze kant op. Ik ben nog altijd enorm blij met m’n zege uit Monaco. Ik zou daar zo nog een keer voor tekenen, maar ik hoop echt niet dat het ons laatste wapenfeit is.”

Nadat ‘kleine ditjes en datjes’ hem tijdens de laatste races niet het resultaat hebben gebracht waarop hij had gehoopt, zet Ricciardo in op een ommekeer. “Dat proberen we althans in Duitsland en Hongarije te bewerkstelligen.” Teamgenoot Verstappen voorspelde eerder al dat Duitsland wel weer eens lastig kan worden, maar er in Hongarije kansen liggen voor Red Bull. Volgens teambaas Christian Horner maakt het in deze fase van het jaar ‘elke derde race’ kans op succes. Dus: “In Hongarije wel, dan België en Italië niet, maar Singapore weer wel.”

Lees meer over

Red Bull Ricciardo