Na dertien van de 22 races had Daniel Ricciardo gehoopt op een beter seizoen dan tot nu toe het geval is, maar de McLaren-coureur kan zijn resultaten nog altijd relativeren.

Ricciardo kwam dit seizoen slechts vijfmaal tot scoren, met de zesde plaats in Australië als hoogtepunt. Hij staat momenteel twaalfde bij de coureurs met negentien punten. Aan de andere kant van de McLaren-garage gaat het een stuk beter voor Lando Norris. De Brit heeft al 76 punten achter zijn naam staan en staat daarmee op de zevende plaats.

De resultaten van Ricciardo vallen dus tegen en dat ontkent hij zelf niet. “Natuurlijk wil ik een beter seizoen hebben”, geeft Ricciardo toe bij Speedcafe.com. Toch is het glas eerder halfvol dan halfleeg voor Ricciardo. “Soms betrap ik me er zelf op dat ik terugkijk op een race als Paul Ricard en denk ‘o, maar dat was slechts een negende plek’. Ik was dus niet enthousiast over die race. Maar toen ik terugkeek op die race, was het beter dan het leek.”

Lees ook: Tussenrapport Olav Mol: ‘Ricciardo kan zich er niet meer uit lachen’

“Het zal me nog steeds niet enthousiast maken op een zondagavond en ervoor zorgen dat ik wil feesten om het te vieren”, voegt Ricciardo toe. “Het is werk in uitvoering, maar het is zeker niet zo slecht als het altijd lijkt”, aldus de Australiër.

Ricciardo is momenteel het gesprek van de dag omdat hij volgens geruchten zijn zitje bij McLaren voor 2023 – ondanks een contract – vaarwel kan zeggen. Alpine-reserve Oscar Piastri zou dat zitje namelijk hebben opgeëist nadat hij Alpine had afgewezen. Ricciardo zou dan vervolgens dat zitje bij Alpine kunnen overnemen en Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft al aangegeven dat de deur voor zo’n terugkeer openstaat.