Daniel Ricciardo reed vandaag kortstondig vijfde maar finishte met lege handen. De Australiër was druk aan het inhalen maar zag dat niet beloond worden met een puntenfinish. Hij werd twaalfde.

Ricciardo genoot niettemin na van de drukke race. “Ik heb nog nooit zoveel coureurs ingehaald tijdens een race”, zei de Toro Rosso-coureur na afloop. “Ik had het vooral in de eerste bocht naar mijn zin. Inhalen ging daar mij het beste af. Ik haalde zelfs een keer twee coureurs tegelijk in.”

“Tot vandaag verliep dit weekend stroef. Ik was vooral teleurgesteld over mijn kwalificatie, maar daardoor begon ik gemotiveerd tot op het bot aan de Grand Prix. Ik heb echt alles gegeven. Het was alleen niet voldoende voor een puntenfinish. Meer dan de twaalfde plaats zat er daarom denk ik niet in.”

Jean-Éric Vergne was een van de twee uitvallers. Zijn ophanging begaf het rechtsvoor. “Ik startte heel goed en had bij het insturen voor de eerste bocht misschien maar een tiende van een seconde bedenktijd. Waar iedereen rechts bleef rijden, stuurde ik naar links en dat was echt een stuk sneller.”

“Het betaalde zich vervolgens niet uit want ik verloor veel plaatsen. Hierdoor reed ik constant in het drukke verkeer en daardoor kwamen mijn banden niet op temperatuur. Toch kon ik wat plaatsen goedmaken. Helaas brak de ophanging op een gegeven moment. Erg jammer, want dit is een leuk circuit.”