Daniel Ricciardo heeft één punt overgehouden aan de Grand Prix van India en is daar redelijk tevreden mee. Zijn Toro Rosso-teamgenoot Jean-Éric Vergne kwam echter snelheid te kort voor de toptien.

“Ik ben hier best tevreden mee, al moet ik bekennen dat ik een klein beetje teleurgesteld ben dat ik niet nog voor de Force India’s ben geëindigd en wat meer punten heb gepakt, want het zag er naar uit dat we minstens net zo snel waren als die jongens”, vertelt Ricciardo.

“Gezien hoe goed de eerste stint verliep, zag het er sowieso naar uit dat er wellicht wat meer had in gezeten, maar over het algemeen ben ik tevreden met wat ik dit weekend uit de auto heb weten te persen”, aldus de coureur die tijdens zijn lange eerste stint tot twee keer toe een aantal ronden op de derde plek rondreed.

Vergne
Voor Vergne zat er ondertussen niet meer in dan P13. “Onze strategie was goed en had ons in principe een puntenklassering kunnen opleveren, maar helaas hadden we simpelweg niet genoeg snelheid om daadwerkelijk te scoren”, zegt hij.

“Een betere klassering dan dertiende was daardoor niet mogelijk voor mij, hetgeen uiteraard teleurstellend is, want ik heb nu slechts één plaatsje winst geboekt gedurende de race en dat is in mijn ogen niet genoeg”, besluit de ongelukkige Fransman.