Toro Rosso’s Daniel Ricciardo heeft zich standvastig getoond door zijn zevende startplek om te zetten in een zevende plaats aan de finish. Teamgenoot Jean-Éric Vergne wist zijn tiende startplaats niet uit te buiten: hij viel uit.

“Ik ben hier heel gelukkig mee!”, laat Ricciardo optekenen. “Het is erg fijn dat ik de zevende plek heb kunnen vasthouden, zeker aangezien we ons in recente Grands Prix weliswaar een paar keer in de toptien hadden gekwalificeerd, maar vervolgens in de race terugvielen.”

“Dat het vandaag echter wel is gelukt onze startplaats vast te houden, komt volgens mij doordat ik het maximale uit de auto heb gehaald en heb kunnen profiteren van de hoge topsnelheid die we dankzij onze afstelling hadden. In sector twee kwam de rest namelijk wel telkens bij me in de buurt, maar op de rechte stukken wist ik daarna dan weer bij ze weg te lopen.”

Vergne
Vergne had voor de race nog ingezet op ‘een flinke puntenscore’, maar verlaat Monza met lege handen. “Ik had alles onder controle en was lekker bezig, totdat er plotseling iets stuk ging en ik niets anders kon dan de auto langs de kant parkeren. Ik dacht aanvankelijk dat het een motorprobleem was, maar toen ik de auto aan de kant zette, kwam ik erachter dat de motor nog draaide.”

“Het lijkt er dus op dat het iets met de versnellingsbak was. Erg jammer, want ik weet zeker dat mijn tweede deel van de race nóg sterker geweest zou zijn dan de eerste helft. Punten hadden er dan ook zeker ingezeten, want de jongens voor me wisten niet bij me weg te lopen. Het is voor mij de zoveelste keer dit seizoen dat ik pech heb, dus ik hoop dat daar snel een ommekeer in komt.”