Het was al nagenoeg een zekerheid dat Daniel Ricciardo de Grand Prix van Singapore voor teamgenoot Vitantonio Liuzzi ging starten. Laatstgenoemde kreeg een positiestraf als gevolg van zijn aandeel in de startcrash op Monza. Ricciardo was vandaag Liuzzi echter ook nog eens te snel af.

Het verschil tussen de twee HRT-coureurs bedroeg vier tienden. Ricciardo went snel aan deze situatie want echt blij was hij niet. Hij was liever ook nog een Virgin te snel af geweest. “In de laatste sector raakte ik de vangrail maar dat bewijst dat ik probeerde het uiterste uit de auto te persen.”

“Ik ben blij dat het gat richting onze rivalen niet zo groot is maar toch ben ik een beetje teleurgesteld dat we niet voor ze staan”, aldus Ricciardo. “Toch is het een goede verbetering ten opzichte van gisteren. Vannacht moet ik goed eten, drinken en slapen om morgen in perfecte vorm te zijn voor wat komen gaat. Het wordt een lange race en kijk er naar uit omdat het echt een goede test voor me wordt.”

Liuzzi benadrukt dat de kwalificatie voor hem er eentje om des keizers baard was. “We wisten van tevoren al dat dit een lastig weekend voor ons ging worden omdat het parcours niet bij onze auto past. Toch ging het zo slecht nog niet. We werkten hard aan de balans en tractie van de auto om de wagen beter te begrijpen.”

“Toch wil ik wel weten waarom we zoveel tijd verliezen in de laatste sector. We mogen echter trots zijn: als alles goed was gegaan hadden we onze concurrenten verslagen. De nadruk lag voor mij door de positiestraf niet op de kwalificatie. Ik kijk dus uit naar de race omdat het heel zwaar wordt en ik dankzij vandaag weet dat we het gevecht met de concurrenten kunnen aangaan.”