HRT-coureur Daniel Ricciardo stond in Duitsland aan de start van zijn tweede race in de Formule 1, en concludeert na afloop tevreden dat het op de Nürburgring al stukken beter ging dan tijdens zijn debuut.

Ricciardo eindigde als negentiende op de Nürburgring en is gelukkig met de ervaring die hij daardoor heeft opgedaan: “De leercurve in de Formule 1 is steil, maar stukje bij beetje word ik steeds beter en het was daarom ook goed om de race uit te rijden.”

“Als ik zo doorga zoals ik nu bezig ben, dan twijfel ik er niet aan dat mijn vooruitgang over een paar races een stuk beter zichtbaar is, zoals bijvoorbeeld aan de hand van de posities waarop ik eindig”, vervolgt de jonge Australiër.

“Ik ben namelijk blij met de progressie die ik tot op heden al heb gemaakt, en als het me lukt om volgend weekend in Honagrije net zo’n grote stap te maken als dat ik nu heb gezet in Duitsland, dan ziet het er goed uit voor de toekomst.”

Ricciardo’s meer ervaren teamgenoot Vitantonio Liuzzi haalde het einde van de race niet. Hij moest na 44 ronden opgeven. “En dat was erg jammer, want ik had een goede start en kon – ondanks een probleem met de rembalans – een goed tempo rijden en een aantal andere jongens inhalen”, treurt hij na. “Na mijn stop dienden zich echter elektronische problemen aan en toen was het einde verhaal.”