Daniel Ricciardo heeft geen gebruik gemaakt van zijn zesde startplaats. De Australiër eindigde de race ver buiten de punten als vijftiende.

 

De Toro Rosso-coureur weet dat dit niet de bedoeling was. “Ik had meer van mijn zesde startplaats verwacht”, vertelde hij na afloop. “De eerste ronde veranderde mijn race volledig. Ik vertrok niet goed en daarna ging het steeds slechter. Dat was erg frustrerend.”

 

“Die beschadigde voorvleugel kon er ook nog wel eens bij. Ik had de kans om een goede race te rijden, maar die start was funest. Ik moet hard voor mezelf zijn en erachter komen wat er fout ging. Dit mag niet nog een keer gebeuren en dit was een race om snel te vergeten.”

 

Hij eindigde zelfs achter teamgenoot Jean-Éric Vergne. “Hetzelfde verhaal als in China: snel in de race, langzaam in de kwalificatie”, aldus de Fransman. “Hier moeten we een oplossing voor vinden zodat ik zondag punten kan pakken. Ik heb alles gegeven vandaag.”

 

“We hebben nu een soort pauze, met de test van Mugello waar we zorgvuldig moeten kijken wat we gaan doen. Hopelijk is onze auto in de Spaanse GP nog beter. Ik wil graag weten hoe het kan dat mijn kwalificaties slecht gaan.”

 

“Als Fransman vind ik het geweldig dat Romain Grosjean op het podium is geëindigd. Ik ben super blij voor hem. Hopelijk krijg ik ooit net zo’n snelle auto!”